28. apr, 2016

Allt är bra - tårtan

Den sista tiden har sömnen svikit mig. Det blir så ibland. Och även om jag tycker att allt är bra just nu är det svårt vara riktigt glad i vardagen när huvudet snurrar och man bara vill sova.

Men nöden är, som det sagts många gånger, uppfinningarnas moder och jag har med tiden, och olika svårigheter jag haft, blivit ganska bra på att utveckla strategier för att vara glad ändå.

Jag skulle vilja dela med mig av några av dessa som jag använder för att slippa vandra runt för mycket i gnällträsket.. Gråter(Och du får hemskt gärna dela med dig av dina förstås!)

Det viktigaste handlar om att uppskatta det man har. Det låter enkelt men det är det ju inte alltid eller hur?

Jag tror att för att detta råd ska bli effektivt krävs att man aktivt tänker sig ett motsatsförhållande.

Som jag i går; Går upp, nästan utan att ha sovit. Fattar inte hur jag ska orka jobba...

Då kan man tänka så här:

Tänk om jag inte hade ett jobb att gå till. Om jag var arbetslös och allt jag ville ha i världen var just ett arbete. Jag skulle inte klaga på att jag var trött. Jag skulle vara så glad istället för att jag HADE det där jobbet. Och för att jag, när det var fredag, kunde gå hem utan ångest för alla räkningar.

Och så får man tänka sig in i det! Och så kan man göra i stort sett med allting.

Allt som krävs är lite fantasi.

Här är några saker att vara uppriktigt tacksam över:

 Om du har en familj med hyfsat friska och glada barn. 

Hyfsat skrev jag, allt är ju sällan optimalt, det går lite upp och ner o s v. Men ändå, det viktigaste funkar.

Fråga en förälder som har ett barn med en allvarlig sjukdom eller ett som är mobbat eller ensamt, eller något annat, var den sanna lyckan bor.

De skulle inte svara fel. De skulle inte hänga upp sig på vardagstristess eller lite ansträngd ekonomi utan veta precis.

Du bor i ett land utan soldater på gatorna och du behöver inte vara rädd för att dina älskade ska föras bort av militär och att du aldrig mer ska få se dem.

Tyvärr är det verklighet för många. Vi har det kusligt bra i detta land. Det vore väl dumt att aldrig tänka på det?

Att du är frisk, du har i alla fall ingen dödlig sjukdom.

Vilken lycka när man tänker på alternativetHjärtaLerHjärta

 

Detta hände mig en dag för 1 1/2 år sedan:

Jag fick ett avbrutet sms från min chockade man och i några minuter visste jag inte vilket barn det gällde eller hur allvarligt det var, bara att något hänt och att en ambulans var på väg.

Det visade sig vara en allergisk reaktion och allt gick bra TACK GODE GUD! Men jag glömmer aldrig de minuterna då jag inte visste.

Hur jag började gråta och skaka i en busskur på Korsvägen medan jag förtvivlat försökte ringa min man och inte kom fram.

Och så tanken "det här händer inte, det här händer inte"!

Framsidan av det, nu när allt gick bra;

Man blir bättre på att uppskatta EN HELT VANLIG DAG!

Vilken sann välsignelse en sådan dag är som inte innehåller en olycka eller något riktigt trist HjärtaAtt det i själva verket är att vandra runt i den vackraste av världar! Och att det inte skadar att tänka på det lite oftare...

 

Till sist några förslag på vad man kan göra av en helt vanlig dag, nu när du säkert är jätteinspirerad efter alla mina olycksscenarier:Vinkar

Köp en stor glasstårta och bjud familjen på medan du berättar för alla hur bra de är Ler
 stort

Överraska din partner eller en god vän med en överrasknings-middag eller en blomma.

Köp en allt är bra - tårta!

Allt som krävs; en hyfsat fungerande vardag. Ät den med dem du älskar och hylla allt som är bra, (och som du kanske ofta tar för givet)

För vid närmare eftertanke måste ju just det, att allt är bra, vara det bästa skälet i världen att fira Galen (Och nej, allt behöver inte vara optimalt för det, för det är det ju aldrig, men jag tror att du förstår vad jag menar)

 

I en bok läste jag ; Vi är bra på att hänga upp oss på de saker som inte funkar. När vi börjar se allt som fungerar istället kan vårt liv ta en ny och spännande vändning".

Visst är det bra?

Skylten finns på mitt jobb som jag för övrigt är SÅ GLAD ATT JAG HARVinkar

 

Ha en fin dag och TACK för att du läste!

// Louise