16. apr, 2016

Premiär!

Hej och hej igen du ändlösa bloggvärld!

 

Det är just så det här känns....stoooort! (Trots att förmodligen ingen utom jag och min tålmodiga, älskade familj kommer läsa detta (ännu).

Den här bloggsidan startades nämligen igår och jag har inte hunnit berätta det för någon utanför huset eftersom jag och min man har varit fullt upptagna av att få igång den. Han med den tekniska biten och jag med den skrivande.

Och det ska villigt erkännas att vi inte är på långa vägar klara. (Läs jag, även om jag, min tekniska idiot) ropar på hjälp ganska ofta "Jag gjorde något nu så att all text blev jättestor. Är det någon som kan komma?")  Jag måste också tillägga att vår tioåring var väldigt behjälplig. Och duktigare än vad vi visste om!

Man ska på denna blogg även kunna provläsa ur mitt manus "Skuggvinter" och se delar av utlåtanden jag fått från förlag,  det ska finnas en presentation av mig själv o s v.

MEN, om det mot all förmodan finns någon som hittat hit, så återvänd gärna Hjärtaför det kommer mer inom de närmsta veckorna.

Och jag kan också berätta för dig varför det här känns så stort:

För jag är en av de få människor som knappt finns på nätet, inte ens på Facebook...

Snart kommer jag att göra det men i skrivande stund är det alltså inte så.

Varför?

Om du har tagit en titt på min förstasida har du ju förstått att jag skriver på en bok.

Och att det är huvudsyftet med min blogg, att skriva om mitt skrivande. Hur jag skriver, men också hur jag får in det i mitt liv som är stressigt nog som det är med stor familj och arbetsliv.

Och länge tänkte jag ungefär så här; När jag äntligen kommer till mitt skrivrum (ett pyttelitet utan fönster) måste jag bara få skriva. Det får inte finnas något annat på datorn som tar min uppmärksamhet. Då kommer jag aldrig i gång"

Jag förstår precis hur jag tänkte men nu har det slagit mig att det också är fel.

Det är inte dumt att synas även om jag inte är utgiven. (Det kanske kan vara tvärtom?)

Och alldeles oavsett det; det ska bli så roligt att bloggaLer stortoch att få skriva på något annat än  mitt gamla manus.

Du som läser, skriv gärna till mig! Detta kommer upprepas någon annanstans så det kan upplevas som tjatigt.

Men jag menar det! För så underbart det vore att även få kontakt med någon annan som skriver, eller som älskar att skriva och vill komma i gång.

Kanske har du tips till mig, kanske läser du lite ur mitt manus och kommenterar?

Det är också ett syfte med min blogg, att få lära känna andra som har författande som passion.

Oj, så mycket jag har skrivit redan nu när jag tittar.

Undra ungefär hur långt ett framgångsrikt blogginlägg ska vara? Jag har läst på i veckan om hur man skapar en framgångsrik blogg men om det har jag inte läst.

Jo, förresten, hellre några korta inlägg i veckan än inga alls eller för långa alltför sällan.

Kanske dags att avrunda?

Men för att fylla ut detta inlägg med det som min blogg ska handla om, mitt skrivande denna vecka;

Måndag: Skriver flera timmar  men det går trögt. Fastnar i en caféscen med Alice och Betty som jag inte får liv i.

Tisdag: Åtta tänkta arbetstimmar (på mitt arbete som lokalvårdare) blir fem. Jag och min man delar på vab då vår åttaåring är magsjuk med hög feber.Inget utrymme för skrivande, min man måste sova då jag kommer hem.(Han jobbar natt).

Onsdag: Exakt uprepning av tisdag. Nästan. Jag har tänkt att skriva när jag kommer hem från jobbet men måste gå och lägga mig. Orkar knappt hålla ögonen uppe. (Ska jag bli sjuk nu?) Och när jag kommer i säng orkar jag knappt blunda. Det är sant, det gör ont att blunda.

Torsdag: Jag jobbar inte i dag och är piggare men maken är tröttare, eftersom han inte fick sova i går  då jag sov. Alltså sover han i dag, jag storhandlar, tvättar, städar lite...

Fredag: Första dagen jag är utsövd på hela veckan! Jag tänker på min blogg på jobbet och hur jag ska utforma den. Börjar jobba lite med den när jag kommer hem. Två vänner kommer över med en bra film på kvällenLerMysigt

Lördag: Sitter med denna blogg i princip hela dagen. Och den får sägas höra till min skrivande process. Och nu är denna dag (och vecka) nästan slut.

Så nu ska jag avsluta den med vinet Dimension (som syns på fotot) i en ny Dimension: bloggvärlden!

 

Men adjö och godnatt för i dag bloggrymden, nu måste jag ner till min manHjärta